FULLHOUSE en OBA gaan samenwerken voor ontwikkeling in M4H Rotterdam

  • Nieuws
  • 26 april 2023

FULLHOUSE heeft meerdere percelen aangekocht aan de Van Helmontstraat en Vierhavensstraat in Rotterdam. Samen met verkoper OBA BV zal het gebied herontwikkeld gaan worden naar een aantrekkelijk woon- werkgebied in het Marconikwartier van de Merwevierhavens.

Verkoper OBA is een ondernemer van het eerste uur in het gebied dat de komende jaren een metamorfose zal ondergaan. OBA is al ruim 15 jaar actief aan de Van Helmontstraat als aanbieder van veiligheidscursussen en is met haar eigen kantoor nog steeds op de locatie gevestigd.

De Vierhavensstraat en Van Helmontstraat in Rotterdam.

Het ruimtelijk raamwerk M4H beschrijft het Marconikwartier als het gebied met de meest stedelijke mix van wonen, werken en voorzieningen en met de hoogste dichtheden. De locatie ligt dan ook op loopafstand van metrostation Marconiplein. Door de combinatie van hoge dichtheid, grote functiemix wonen en voorzieningen en nabijheid van openbaar vervoer vinden hier straks vooral hoogstedelijke huishoudens een plek. Mensen die graag wonen in een dynamische stedelijke omgeving met allerlei voorzieningen en goed ingerichte openbare ruimte om de hoek. Hoofdzakelijk gestapelde woningen boven een plint met voorzieningen en werken, gepositioneerd met optimaal zicht op de havens. Bewoners hebben hier een kleiner appartement met collectieve voorzieningen waar ze andere bewoners en bezoekers kunnen ontmoeten. In leeftijd loopt deze doelgroep uiteen van 23 tot 65+.

FULLHOUSE kijkt er naar uit om in samenwerking met OBA, de Gemeente Rotterdam en andere stakeholders in het gebied een heel mooi nieuw woon- en werkgebied te realiseren voor de stad Rotterdam. Het project zal de naam ‘Nami’ krijgen als verwijzing naar de grondlegger van OBA.