FULLHOUSE transformeert erfgoedpanden Museumkwartier Vlaardingen naar wonen en horeca

  • Nieuws
  • 8 mei 2024

FULLHOUSE gaat de erfgoedpanden van Museumkwartier Vlaardingen transformeren naar 81 middeldure en vrije sector huurwoningen. We zijn momenteel druk bezig met de planvorming voor woningen die van al het moderne gemak en comfort zijn voorzien en tegelijk het monumentale karakter van deze historische plek uitstralen en respecteren.

De Westhavenkade in Vlaardingen anno 1949

De erfgoedpanden omringen het binnenterrein van het museumkwartier waar BPD gebiedsontwikkeling en Dura Vermeer op 7 mei 2024 zijn gestart met de bouw van 82 eigentijdse nieuwbouwwoningen in een hippe stadse woonomgeving. De ontwikkeling van het Museumkwartier is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Rivierzone waar de Gemeente Vlaardingen met een ambitieuze visie 2500 tot 3100 woningen toevoegt aan de stad.

Op zeer korte termijn starten we met de instandhoudings werkzaamheden van deze bijzondere erfgoedpanden waaronder zich wel 10 rijksmonumenten bevinden. Gezien de kritieke staat van de panden is er geen tijd te verliezen.

Onder de panden bevinden zich meerdere bijzondere gebouwen waaronder de sprijpanden, complex Kwakkelstein, de Warmelo & van der Drift panden en de boetschuur. De vervallen boetschuur op het binnenterrein zal in ere hersteld worden en een centrale rol gaan fungeren met atelierwoningen en lichte horeca als ontmoetingsplek voor de buurtbewoners.