Hof van Aleida nieuwe duurzame woonomgeving in Schiedam

  • Nieuws
  • 14 maart 2024

Samen met de Gemeente Schiedam zet FULLHOUSE zich in voor een nieuwe duurzame woonomgeving in Schiedam. Met Hof van Aleida wordt het voormalige schoolgebouw aan de Oostsingel herontwikkeld tot een autoluw groen woonhof.

Antoinette Laan (wethouder bouwen & wonen, Gemeente Schiedam) en Iwan de Vries (algemeen directeur, FULLHOUSE) ondertekenden op 13 maart 2024 de koopovereenkomst voor de ontwikkeling van 17 woningen op 10 minuten loopafstand van station Schiedam Centrum.

Hof van Aleida wordt een inclusief project, waar wonen toegankelijk is voor iedereen. Door de variatie in woningen biedt het plan ruimte voor zowel starters, gezinnen als doorstromers en senioren.

Bij de realisatie van de woningen wordt transformatie gecombineerd met nieuwbouw. Middels een innovatieve en circulaire manier van prefab bouwen worden de tweelaagse eengezinswoningen duurzaam gerealiseerd met minimale impact voor de omwonenden tijdens het bouwproces.

Het resultaat zal een duurzame woonomgeving zijn waar ontmoeting van de bewoners in de gemeenschappelijke tuin centraal zal staan. Het verkoopproces zal binnenkort starten.

De realisatie van Hof van Aleida zal volgens planning in het vierde kwartaal van 2024 aanvangen.