Welkom in Skill City!

  • Nieuws
  • 8 december 2022

In samenwerking met de makers van een bijzondere locatie in M4H hebben FULLHOUSE en ERA Contour het initiatief genomen voor Skill City.

Skill City, een concept dat tot stand is gekomen in samenwerking met Echo Urban Design en MONK Architecten, is de transformatie van een havenwerkplaats tot een levendige stadswijk.

Skill City zorgt voor een unieke en inspirerende omgeving voor bedrijven in de maakindustrie die bijdragen aan een diversiteit aan werk- en stageplekken voor de stad. Dit wordt in dit concept geïntegreerd met een ambachtsschool, voorzieningen en 330 woningen voor de emanciperende middenklasse. Skill City biedt daarmee de gelegenheid om leren, werken en wonen in elkaars nabijheid te organiseren en zo de logistiek van het dagelijks leven te vereenvoudigen.

De stad heeft een groot potentieel aan jonge vaklieden en creatieve ondernemers. Op dit moment blijft een deel van dit talent onbenut. In een nieuw stuk te ontwikkelen stad kan de uitdaging opgepakt worden om dit te voorkomen en het talent te ontwikkelen. Skill City is een bruisende plek waar wonen, werken en leren samengaan in het duurzame M4H. Skill City draagt bij aan een sterkere economische structuur van de stad, door bedrijven te huisvesten die innovatie en duurzaamheid combineren met vakmanschap.

Bedacht en ontworpen in nauwe samenwerking met de zittende makers, voor makers van vandaag en morgen. Een plek waar de gewone Rotterdammers woon- en werk carrière kunnen maken
en betaalbaarheid voor nu en in de toekomst is verankerd. Een plek waar vakmanschap met trots en passie wordt bedreven. Een plek waar het maken gezien mag worden en waar de jeugd in
contact kan komen met de kunst en het plezier van het maken.

Voor meer informatie verwijzen we graag naar de website.

Op deze site geven we een glimp van hoe we met Skill City een waardevolle bouwsteen leveren aan de transformatie van makersplekken en antwoord geven op urgente opgaven van de stad. Dit doen we aan de hand van de drie essenties die het concept van Skill City dragen en moeten waarborgen tot de realisatie:

  • De makersplek van de stad
  • Betaalbaar nu & straks
  • Emancipatie machine: De logistiek van het leven

Dit plan is op eigen initiatief opgesteld en maakt geen onderdeel uit van het Masterplan Merwehaven van de Gemeente Rotterdam.